25 jaar Bertha

25 jaar Bertha, Zonder Dollen in 2015

Zonder Dollen en de Bertha

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat het roeien in klassieke sloepen met het jaar populairder wordt. De startvelden groeien en de evenementen zijn ware publiekstrekkers geworden.


Klassieke sloeproei-wedstrijden

Misschien heeft u al eens gehoord van de uitputtende Harlingen-Terschelling race of de befaamde Amsterdamse grachtentocht.


Zonder uitzondering verschijnt er bij elke race een grote reddingssloep aan de start met daarin tien fanatieke mannen en hun even fanatieke stuurman: roeivereniging Zonder Dollen uit Amsterdam in hun geliefde Bertha.

De Brood boot

En een ding is zeker: de Bertha wordt niet snel over het hoofd gezien. Het is tot nu toe de breedste en hoogste sloep geweest in elk deelnemersveld. Wat de ‘Bertha’ extra beroemd maakt, zijn de schilderijen van Herman Brood op de kop en de kont.


Onze sponsor profiteert ook van de ligging van de Bertha. Elke week vaart de Bertha door het centrum van Amsterdam tijdens de trainingen.


Met onze sponsor de blik vooruit!

Botenvervoer.nl

Zegers Transport is al vele jaren onze vaste transporteur van en naar wedstrijden buiten de regio van Amsterdam. De Bertha is een bezienswaardigheid op de roodpaarse vrachtwagen, waarmee Cor Zegers dagelijks boten, sloepen, kunstwerken en andere objecten takelt en transporteert.